Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2008

“Ten Images for Ithaca” 11-12-13-14 September 2008 at BIOS, Athens
Thursday, September 11, 2008 at 9:00pm

Sunday, September 14, 2008 at 10:00pm

Bios

Πειραιώς 84

Athens, Greece

Η έκθεση «Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη» χωρίζεται σε τρεις ενότητες, οι οποίες δίνουν όλες μαζί ένα αποτέλεσμα πολυδιάστατο και αποτελούν μια καταγραφή των τάσεων στο design στην Ελλάδα και διεθνώς.

A. ΟΝΕΙΡΟ
Η έκθεση περιλαμβάνει τους 10 νικητές και 123 φιναλίστ που ανέδειξε ο 7ος διαγωνισμός αφίσας «Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη» ο οποίος συγκέντρωσε φέτος 1.900 συμμετοχές από 70 συνολικά χώρες. Οι αφίσες επελέγησαν από την κριτική επιτροπή η οποία απαρτίζονταν από διεθνώς καταξιωμένους Έλληνες και ξένους graphic designers, creative directors και καλλιτέχνες.

Πρόκειται για μια έκθεση με εξαιρετικό ενδιαφέρον η οποία παρουσιάζει δουλειές από graphic designers, illustrators, αρχιτέκτονες, φωτογράφους και καλλιτέχνες από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, το Βέλγιο, οι Ηνωμ. Πολιτείες αλλά και το Ιράν, την Κορέα, τη Σιγκαπούρη, την Μαλαισία κ.ά.

Β. 20 YEARS TO KNOW
Η Apeiron Photos, γιορτάζοντας είκοσι χρόνια στον χώρο της φωτογραφίας, ανέθεσε σε είκοσι κορυφαίες δημιουργικές ομάδες από το χώρο της γραφιστικής και της διαφήμισης, να απεικονίσουν την τελευταία εικοσαετία σε αφίσες. Στην έκθεση συμμετέχουν οι:
Adel Saachi & Saachi, Ashley & Holmes, Δημήτρη Αρβανίτη, Beetroot Design Group, Busybuilding,
Cream, Designers United, The Design Shop, Frank, G, Γιάννη Καρλόπουλου, K2 design, Looking, Lowe Athens, McCann Erickson Athens, MNP, Mouse Graphics, Π6, Poor Designers και Upset!

Γ. ΣΧΕΣΗ
Ένα video projection του Δημήτρη Λαδόπουλου που διαπραγματεύεται τη σχέση ονείρου και Λόγου.

Οι ώρες της έκθεσης είναι:
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου - εγκαίνια - 21:00
Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 19:00 - 22:00
Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 12:00 - 22:00

Οι "Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη" διοργανώνονται από τον Φήμιο - Δημοτικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ιθάκης με την υποστήριξη του bios, του περιοδικού +design και βρίσκονται υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας και του Μουσείου Design Θεσσαλονίκης.

Χορηγοί:
Carteco S.A.
MORETHAN by Evelyn Skouteli
Apeiron Photos
Αφοί Kοντορούση

Χορηγοί επικοινωνίας:
www.hegrade.gr
www.vcdc.gr
www.goculture.gr

----------------------------------

www.tenimages.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: