Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 12, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008


ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΤΕΥΧΟΣ 12, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008

Τετάρτη, 2 Απριλίου, στα περίπτερα

Τεύχος Απριλίου, κλείνοντας ένα χρόνο έκδοσης στο νέο του κύκλο, με χιούμορ και σαρκασμό και ιδιαίτερη αναφορά στη λογοκρισία και τα επιτεύγματά της.

Η υποκρισία, σε τρίο με το φόβο και τη σκοπιμότητα, είναι η βάση του αφιερώματος μας στα ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΣΚΙΤΣΑ (ή επί το εκφραστικότερον KILLED CARTOONS) που θα συναντήσετε σ’ αυτό το τεύχος.

Το αφιέρωμα περιγράφει τον ασφυκτικό εναγκαλισμό που έχει κάνει στον αμερικανικό τύπο η διακυβέρνηση Μπους (με όλο τον μεσαιωνισμό που εκπροσωπεί) και το στρίμωγμα στη γωνία της ελευθερίας έκφρασης στον Τύπο.

Αλλά, εκτός αυτού, υπάρχουν πολλά άλλα ενδιαφέροντα, που θα σας ακονίσουν το μυαλό, κόμικς ευφυή και διασκεδαστικά, από παλαιούς και νεώτερους δημιουργούς:

Απολαύστε τις δυο πρωτοπαρουσιαζόμενες Γαλλίδες δημιουργούς να παίζουν με τη δικαιοσύνη: η CLAIRE BOUILHAC με το ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ δικάζει μια γάτα, ένα γουρούνι, ένα ποντικό και μια παρέα από μύγες, ενώ η ISA παρουσιάζει τη λύση στη σκοτεινή ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑΝΚΟ.

Ο RENATO CALLIGARO τα έχει με την εξουσία, ο DANILO MARAMOTTI ασχολείται με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στις ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΚΙΑ.

Ο CHARB μιλάει για ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, οι BERCOVICI/THIRIET ασχολούνται με το τηλεοπτικό PRIME TIME, ο ARTHUR DE PINS επιμένει στις ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ του, ο NOE παραληρεί σε σεξουαλικές φαντασιώσεις στο DOCTOR, I’M TOO BIG, οι παλαίμαχοι DON MARTIN και DUCK EDWING μας δροσίζουν με το εντελώς φευγάτο χιούμορ τους.

Ελληνικές παρουσίες: ο νεοφερμένος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ, και οι τακτικοί μας συνεργάτες ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ και ΩΡΥΝΟΣ ΧΑΜΠΙΔΗΣ.

Σ’ αυτό το τεύχος μια MADparody που σατιρίζει τη γνωστή τηλεοπτική σειρά PRISON BREAK.

Από τους μεγάλους στο είδος: MORT DRUCKER στο σχέδιο και DICK DEBARTOLO στο κείμενο.
Και πάντα ΜΥΓΑ και ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ για να σαρκάσουν με τα γεγονότα της πραγματικότητας γύρω μας.


ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, χιούμορ, κόμικς και σαρκασμοί,
κάθε 1η του μήνα, 4,90 e

Δεν υπάρχουν σχόλια: