Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη 2008.



Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη 2008.
7ος διαγωνισμός αφίσας της Iθάκης.

Θέμα: Όνειρο.
1ο βραβείο 900 €, 2ο βραβείο 600 €, 3ο βραβείο 500 €.
Deadline: 31 Μαΐου 2008.


Διαστάσεις: Ύψος 40εκ, Πλάτος 12εκ


Έχοντας πια πολλούς αγαπημένους φίλους και αποκτώντας συνεχώς καινούριους, ξεκινά για έβδομη συνεχή χρονιά ο διαγωνισμός αφίσας της Ιθάκης, με καταληκτική ημερομηνία τις 31 Μαΐου 2008.

Ο διαγωνισμός καλεί φέτος τους συμμετέχοντες να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να μιλήσουν για τα όνειρά τους, για τις φανταστικές παραστάσεις και τα συναισθήματα που αναπαράγει ο ανθρώπινος νους κατά τη διάρκεια του ύπνου, είτε για τους στόχους, τις επιδιώξεις, τις ελπίδες και τις επιθυμίες τους. Η έννοια του «ονείρου» μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυριολεκτικά ή μεταφορικά, να είναι η αφορμή ή ο κεντρικός άξονας της αφίσας.

Τα έργα που θα ξεχωρίσουν θα βραβευθούν με 900 € το πρώτο βραβείο, 600 € το δεύτερο και 500 € το τρίτο. Kι ακόμη, οι 10 καλύτερες συμμετοχές θα τυπωθούν σε πανό διαστάσεων 2μ x 60εκ και θα κρεμαστούν στην παραλία της Iθάκης για ολόκληρο το καλοκαίρι, ενώ οι δημιουργοί τους θα φιλοξενηθούν στο νησί το σαββατοκύριακο των εγκαινίων αυτής της ανοικτής έκθεσης. Ο διαγωνισμός θα συνοδεύεται και φέτος από παράλληλες εκδηλώσεις σχετικές με το θέμα του.

Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει κάποιος με ένα ή δύο έργα. Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί είναι ελεύθερη (γραφιστική σύνθεση, ζωγραφική, illustration, φωτογραφία, κολάζ, κόμικ κλπ.). Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να αποστείλουν τα έργα τους μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Tα διαγωνιζόμενα έργα θα πρέπει να έχουν διάσταση 40εκ ύψος x 12εκ πλάτος και να αποσταλούν σε ηλεκτρονικό αρχείο pdf ή jpeg, ανάλυση 360 dpi (μέγιστο μέγεθος αρχείου 10MB) μέσω της αντίστοιχης σελίδας αυτού του website (η σελίδα αυτή θα λειτουργήσει σύντομα).

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 31 Μαΐου 2008.

Ο «Φήμιος» διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής, μετάθεσης και ματαίωσης του διαγωνισμού, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Τα έργα θα παραμείνουν στο αρχείο του «Φημίου». Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά ή μεσω email. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων.

Περισσότερες πληροφορίες:
ithaca (at) thedesignshop.gr, Tηλ: 210 3223410 (κα Ολυμπία Αϊβάζη).

Οργάνωση διαγωνισμού:
Φήμιος - Δημοτικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ιθάκης

Υπό την αιγίδα
της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας και
του Μουσείο Design της Θεσσαλονίκης

Χορηγοί:
Carteco S.A.
MORETHAN by Evelyn Skouteli
Apeiron Photos
Αφοί Kοντορούση

Με τη συνεργασία
του πολυχώρου BIOS και
του περιοδικού +design

Χορηγοί επικοινωνίας:
www.hergrade.gr
www.vcdc.gr
www.goculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: